Det er flere metoder for å kode med Vernier sine sensorer. Her lister vi opp de aktuelle;
- Scratch og Vernier sin Go Direct® Kraft- og akselrasjonsensor. Scratch er et gratis programmerings-program som er tilpasset elever fra 8 - 16 år. Programmet har millioner av brukere, og elever kan designe animasjoner, videospill og musikkvideoer her, samtidig som de lærer grunnleggende koding. Vår leverandør av dataloggerutstyr, Vernier Software og Techology, har inngått et samarbeid med Scratch og deres Go Direct® Kraft- og akselrasjonsensor. Man kan f.eks få en katt til å bevege seg eller lage lyd ved å bevege, spinne eller dra/trekke i sensoren. Slik får elevene se hvordan en digital og fysisk verden kan kombineres. Dersom du synes dette ser spennende ut, vil jeg anbefale å gå inn på Vernier sin side for å lese mer og se videre linker til Scratch.
- Python og Vernier sine trådløse Go Direct® sensorer. Vernier sine Go Direct® produkter kan også programmeres med Python. Dette kan være aktuelt for elever i videregående skole. For å lese mer om dette, og se hvilke forsøk man kan gjøre anbefaler vi å gå inn på denne siden hos Vernier.
- Arduino og Verniers analoge sensorer. Vernier har utviklet en sensorovergang som gjør det mulig å koble til Verniers analoge sensorer til Arduinos mikrokontroller. Du kan lese mer om hvordan benytte Verniers sensorer med Arduino her.